Piazzale Michelangelo + Viale Giuseppe Poggi

-
Az egyik legizgalmasabb és mondhatni legfontosabb célunk kell, hogy legyen, felmenni a Piazzale Michelangelóra, amikor is előttünk fekszik a pompás város
-
Lenn Fiesole is látható.
.
-
Firenze
-
-
-
Dávid lábai alatt a Medici kápolna szobrainak másolatai a Michelangelo téren.
-
-
Miután jól körbenéztünk indulhatunk lefelé a szép és kényelmes a Viale Poggin.
-

-
Az egyik legemlékezetesebb dolog  Firenzében lemenni a Michelangelo térről a Viale Poggin majdnem az Arnó partjáig. Nevét természetesen tervezőjéről, Giuseppe Poggiról kapta az út. Én mindenképpen arra buzdítok minden Firenzébe látogatót, hogy legalább egyszer menjen végig ezen az úton. Felfelé nyilván fárasztóbb, mint lefelé, de alapvetően az a logikus megoldás mondjuk 50 év felettiek számára, hogy felfelé busz a Piazzale Michelangelóig, lefelé pedig kellemes séta a Viale Poggin az Arno  partjáig azután, hogy közben jól megnéztük minden oldaláról a Porta San Niccolót.
-

-
-

-
Nagyjából ott érünk partot, ahol a híres Santa Rosa gát van, ami megfelelő szinten tartja az Arno vizét a városi szakaszon. Béke és nyugalom. 
-

-

-
-
Messze még az este, de a Ponte Vecchio ezen oldala már lassan sötétségbe burkolózik.
-

 
-
Kis ajándék..., Fiesole a messzi távolban! A kép nagyítható, részletek is láthatóak benne. Nagyszerű dolog egy kirándulás Fiesoléba..., ha van rá időnk. Pár napos utazásnál azonban nem feltétlenül kell beiktatni, Firenze megismerése azért sokkal fontosabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése