Palazzo Dudley, tabernákulum.

Firenze egyik igen ismert épülete a Palazzo Dudley, amelyben egykor egy száműzött angol férfi élt. Hogy mi volt a bűne, azt nem tudom bizonyosan, de Erzsébet királynővel kapcsolatos személye. 
Az épület nem pont így nézett ki akkoriban, amikor ő élt ott, a terasz rész is teljesen be volt építve...,  valószínűleg hajós lehetett az építtető. Szerencsére valaki valamikor igencsak vonzóvá tette ezzel a kis nyitott terasszal. Úgy nézett ki valamikor, amilyennek a fenti linkben látható képen, ám most olyan jól néz ki, mint itt alant. Ugye, hogy sokkal szebb így?! A csúcsnál lévő tabernákulummal meg az egyháznak hódolnak, lehetőséget adva az arra járóknak egy imádság elmondásának. Firenzében viszonylag elég sok ilyen utcai tabernákulummal találkozhatunk. Szépen gondozzák őket, virágokat is elhelyeznek néha rajtuk, és örökmécsesek is égnek itt-ott. Jellemzően firenzei látványosság, több igazán komoly művész is készített a városnak tabernákulumokat.
-
-
Ez a finom épület mondhatni párját ritkítja Firenzében . Mit nem adnék azért, hogy egyszer ott ülhetnék azon a teraszon!
-
-
-
Az eredeti épület..., nagy ötlet volt kicsit átépíteni, az biztos. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése