Medici villák (Villa di Castello, Villa della Petraia, Villa di Carregi, Villa di Poggio)

Bevallom, én egyet sem láttam még ezen villák közül, csak a figyelem felkeltésére teszem ide a linkjeiket. Bizonyára nagy élmény lehet látni bármelyiket is, csak hát általában Firenzére is kevés az időnk. Én Fiesoléba felfelé menetben egy Medici villát láttam, meg is állapítottam, hogy milyen remek rálátás van onnan az alant fekvő Firenzére, jól szemmel tarthatták a várost és az egész környéket! De ez a villa egyik sem a felsoroltakból és nem is látogatható. Lorenzo Medici egyik fia, Giovanni Medici (X. Leó Pápa) hozatta rendbe, aki szerette azt a páratlan kilátást. Volt ott már korábbról egy villa, melynek neve Bel canto volt, azt újították fel. Giovanni szerint Fiesoléba egyedül a szép kilátásért volt érdemes felmenni..., ami azért nem teljesen igaz, hiszen nyilván az ott szabadon mozgó levegő volt a palota legnagyobb értéke.
-
Kattints a fenti képre!
-
Firenze a nyári forróságban olyan lehet, akár egy katlan, és nem csoda, hogy akik tehették, azok menekültek onnan árnyasabb, levegősebb környezetbe. Mint a fenti felsorolásban látható, a Mediciknek volt hová menekülniük a hőség elől. Ajánlom, hogy nyáron senki ne menjen Firenzébe városlátogatási céllal, mert nagy valószínűséggel többségében rossz emlékekkel térne haza. Amúgy szép ez a látvány, de azért mégsem igazán, mert nem látszik innen az Arno vizének csíkja. Giuseppe Poggi  volt az, aki megtalálta azt a helyet, ahonnan a legszebb a város, és oda építtette a Piazzale Michelangelót! Ha van valami, amit nem lehet kihagyni egy firenzei kirándulásból, az az onnan elénk táruló látvány, és lehetőleg az ott tartózkodás elején és végén is látogassunk el oda :-)! 
-
Az általam készített fenti képek egyikén szerepel a Nieuwenkamp név, tán ő lehetett idővel a birtok gazdája, és ő is csodálhatta a város alanti látványát. 
-



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése