Fiesole 2, maga a városka

FIESOLE 2. maga a városka:

-

-

-


-
Palazzo Pretorio (sárga erkélyes épület középen) és a Primerana templom (jobbra) Fiesole  fő látványosságai. Na meg persze a főtér közepén a hatalmas szoborkompozíció, melyet Oreste Calzolari alkotott 1906-ban. Ezeken túl egy nagyon kedves vidéki kisvároska jellegét ölti magára.
-

-


-

-



-

Bizonyára ez a lenti két épület lehet a legbecsesebb a fiesolei embereknek, a hatalom és a vallás szimbólumai.

-



Palazzo Pretorio XIV. századi épületének különös ismertetőjele, hogy az épület homlokzatának és erkélyének korlátján a falba  illesztették  évszázadokon át a várost irányító polgármesterek címerét. De maga az épület címerek nélkül is látványos lenne.

A Santa Maria Primerana templom a X. században épült, de azért már viszonylag kevés benne az "eredeti". Az biztos, hogy homlokzata klasszicista stílusú.

-

-
-
A főtéren kívül egy kis nyaralóváros, amit itt láthatunk, a szó szoros értelmében, mert a firenzei emberek a nyári hőség elől szívesen jöttek fel ide. Én azt hiszem nincs a városának sok állandó lakosa, többnyire nyaralók vannak itt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

A városka működő temploma..., minek szerettem volna látni a belső terét, de nagyon sokáig  tartott még az ebédszünet, és Firenze várt minket egy utolsó délutánra és estére. Ott jön a képen éppen a buszunk..., fel kellett rá ugranunk!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése