Utazás Firenzében

Busz menetrend

Firenze történelmi belvárosa olyan kis területen fekszik, hogy felesleges buszozgatni, hiszen minden séta olyan dolgok mellett visz el, amiket látni érdemes. Amúgy is a közvetlen belvárosban többnyire nincs már autóforgalom, busz meg pláne nincs. Viszont a dombvidékek elég távol vannak, oda valóban nem árt busszal menni, hiszen általában kevés az időnk.

Piazzale Michelangelo: 12-es, 13-as busz visz a Piazzale Michelangelóra a Piazza della Stazionéról (Santa Maria Novella állomás főkijáratától jobbra (háttal állva az állomásnak), az állomás oldalánál, vagyis nem kell átkelni semmilyen úton. A két busz ellenkező irányokban halad, a 12-es hamar átmegy az Arnón, hamarabb ér fel a térre, de sokáig jön visszafelé a külvárosban, felfelé mindenképpen ez a járat tűnik gyorsabbnak. A 13-as fordítva közlekedik, végig megy a történelmi belvárost körülölelő többsávos és többnevű körúton, majd a Ponte alle Carraián megy át az Arno felett.
-
-



San Miniato al Monte: Ugyancsak a 12-es és 13-as busszal lehet eljutni a templomhoz, ha a 12-essel megyünk akkor egy megállóval a Michelangelo tér előtt kell leszállni, ha a 13-as busszal, akkor egy megállóval a tér után, a tértől gyalog kb. 10 perc séta.

Fiesole: 7-es busz visz Fiesoléba, végállomás a Piazza della Stazionén van (hogy pontosan hol, azt nem tudom), de felszállhatunk a Piazza San Marcón is. Bevállalósabbaknak ajánlom az 1/B buszt, ami csak a Via Boccaccióig visz fel, onnan nagyon kellemes, kb. másfél órás séta Fiesoléig, közben pihenő San Domenicóban. Mi is így tettünk, képek az útról a blogban láthatók. Nekem nagyobb élmény volt talán a séta, mint maga Fiesole városkája.
-


Buszjegyek kaphatók:
- újságárusoknál (egészen biztosan)
- dohányárusoknál (tabacchiaio)
- bárokban is, de nem mindegyikben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése