Via del Proconsolón egy reggelen

Via del Proconsolo

Az út érdekessége, hogy Firenze első városfalainak útját követi, azok lerombolása után alakult ki, tehát a mai legbelső kerület határa kelet felé. A Badia és a Bargello utcája, mely észak felé a Piazza del Duomóig visz, dél felé kis kitérővel a Piazza San Firenzére, ahol áll a hatalmas Palazzo San Firenze épülete, ami ebben a reneszánsz városban szokatlan barokk stílusú homlokzatával. De maga az utca egy olyan igazi középkori utca, amitől lehet akár félni is, vagy amit lehet imádni, ám közömbösséget nem nagyon lehet érezni, amíg végig sétálunk rajta.  
-
-
Érdekes a kép, tán a véletlen műve volt tőlem, a sötét házak közt világít a napfényben a Badia templom tornya, mögötte meg a Bargellóé. Sajnálom, hogy a kereszt lemaradt a képemről.
-


-
Az egykori Itáliára és így Firenzére is jellemzőek voltak az ilyen lakótornyok. Használatuk elég macerás lehetett..., igazából elképzelni se nagyon lehet. San Gimignano híres tán tucatnyi meglévő lakótornyáról, de olyan, ami  "használat közbeni állapotot" mutatna, ott sincsen.
-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése